top of page
IMG-20220727-WA0008.jpg

Over mij

Mijn naam is Inge. Als kind al had ik de droom onze wereld groener te maken. Ik was nog heel jong toen ik ging beseffen hoe onrespectvol wij – mens – omgaan met moeder aarde. En dat raakte me intens. Het raakte me intens omdat ik merkte dat in de meeste van mijn ‘mooiste momenten’ de natuur zo intens betrokken was: als kleuter met de voetjes in het gras, als kind op het water van de Nete of Ardèche, als puber op de top van de Bibberkopf in Oostenrijk en het meest van al bij de geboorte van mijn zoon, Bram. We kunnen het bestaan, het samen leven met onze natuur – zowel binnen als buiten – niet negeren. Zij is overal.

Omdat ik in mij het verlangen bleef voelen onze aarde groener te willen maken, zocht ik naar manieren waarop ik een groot verschil zou kunnen maken. Een studie van milieulaborant leek me daarvoor zeer geschikt: water zuiveren, geluidhinder beperken, onze bodem saneren… Vele jaren heb ik gestudeerd, veel heb ik geleerd. En toen ik ervan overtuigd was dat ik – bij het behalen van mijn diploma – eindelijk kon beginnen aan de verandering die ik wenste, besefte ik dat ik veel kende van wetenschap, maar niks over onze natuur zelf, noch over de preventie van milieuverontreiniging en onze individuele bijdrage daaraan als individu. Mijn verlangen om onze natuur echt te leren kennen en veel meer te ervaren dan tussen de 4 muren van een labo bleef intens leven.

20210611_145059.jpg
20220702_212403.jpg

Op eigen initiatief ging ik steeds meer de natuur in. Met steeds meer aandacht, creativiteit en liefde ging ik voor mijn eigen tuin zorgen en dit op een steeds 'groenere' manier. Ik ging steeds beter recycleren en bewuster keuzes maken in het algemeen. Ook ging ik volwassenonderwijs volgen in tuinonderhoud: hoe snoei ik een plant?, welke plant snoei ik wanneer?, hoe scheer ik hagen?, hoe werk ik ergonomisch?… en aanvullend volgde ik ook een opleiding tot compostjuffrouw (compostmeester). Later volgde ik de opleiding van herborist en kruidenverwerker. Stap na stap ging ik meer zien dat alles samen hangt, hoe alles met elkaar verbonden is en vooral ook hoe groot onze bijdrage als mens is aan de vele milieu- en ook gezondheidsproblemen. En die bijdrage ligt bij elk van ons. Ook de bijdrage daarin verandering te willen brengen.

IMG-20220727-WA0007.jpg

Be the change you want to see in the world

Mahatma Ghandi

Ik heb allerlei werk gedaan – heel verscheiden ook. Er is slechts 1 plek waar ik steeds weer thuis kom en die – wat mij betreft - veel zorg en aandacht behoeft: onze natuur. En waar start die in de eerste plaats? Daar waar wij wonen: ons huis en onze tuin. En daar wil ik mee verandering brengen en dit onder de vorm van ecologische tuinonderhoud en groene workshops. Ik hou ervan een tuin te onderhouden: het is mijn geluk. Ik hou ervan mensen te inspireren om anders naar hun tuin te kijken en zo ook anders naar de wereld te kijken. Groener te kijken. Met meer aandacht en liefde voor onze natuur. Het boeit me ook enorm te zien hoe wij met planten uit onze eigen tuin kunnen helen, onze eigen gezondheid kunnen ondersteunen. Het boeit me hoe je zelf kan composteren en het belang van alle bodemleven in dit proces. Het boeit me hoe een reuzenpompoen groeit vanuit een klein zaadje. Het boeit me hoe een bloem een bij aantrekt die de bevruchting en zo ook groei en bloei doorheen mijn tuin doorzet. Het boeit mij hoe veel energieker ik me voel als ik mijn handen in de aarde steek en hoe ik zo dichter kom bij wie ik echt ben.

En dit… dit al wil ik meer en meer (be)leven en ook delen met jou.

bottom of page